علاقه و نوعدوستی، امدادگری را شیرین میکند/ کار امدادی حکم 2 بال
صبری زمانی 34 سال سن دارد، 14 سال است که به عنوان امدادگر و نجاتگر به صورت داوطلبانه در هلال احمر مشغول به فعالیت است...
به گزارش خبرنگار آفتاب دل، امداگران و تجاتگران هلال احمر با به خطرانداختن جان و هستی خود، برای نجات انسان در هر نقطه ای از جغرافیای عالم تلاش کرده و نسبت به بهبود اوضاع جسمانی و روحی آسیب دیدگان از هر طبقه و گروهی اهتمام می ورزند.
جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، با تربیت امدادگران جوان و با آموزش افراد متخصص و دلسوز برای مقابله با حوادث و اتفاقات احتمالی در جامعه می کوشد که اعضای جامعه را در مقابل رخدادها مصونیّت بخشیده و زمینه پیشگیری از وقایع احتمالی را بیش از پیش فراهم آورد.
صبری زمانی نجاتگر هلال احمر استان کردستان است 34 سال سن دارد و 14 سال است که به عنوان امدادگر و نجاتگر به صورت داوطلبانه خدمت می کند درباره سختیهای کار امدادگری با او گفت و گویی داشته ایم که در ادامه میخوانید:
چگونه با جمعیت هلال احمر آشنا شدید و فعالیت خود را به چه طریقی آغاز کردید؟
از همان دوران دبیرستان علاقه ی زیادی به کار امدادگری داشتم و با ثبت نام در هلال احمر و گذراندن دوره ها به صورت داوطلبانه مشغول به این کار هستم که امیدوارم به یاری خداوند منان همکاریم با جمعیت هلال احمر استان به صورت همیشگی ادامه داشته باشد، چرا که فعالیت در این جمعیت را دوست دارم.
به عنوان یک نجاتگر هلال احمر، امداد و امدادگری را چگونه تعریف میکنید؟
امدادگری و شیوه زندگی پرتحرک یکی از جنبههای لذت بخش زندگی است که قطعا نیاز به اراده خیلی قوی دارد. نیت کمک به مردم و نشاندن لبخند رضایت روی لبهای آسیب دیدگان، تا وقتی که دست به کار نشویم و از چیزهایی که به طور موقت دور و اطرافمان را پرکردهاند دل نکنیم، اتفاق نمیافتد.
با شنیدن کلمه امدادگری چه چیزی در ذهن شما خطور میکند؟
هر وقت حرف از امدادگری و دست و پنجه نرم کردن با حوادث پیش میآید، بعضی با بهانه ای مثل نمیشود یا شرایط مهیا نیست از رسیدن به آرزوهایشان فرار میکنند، اما باید بدانیم آدمهایی هستند که در همین نزدیکی به خاطر آرزوهای بقیه هم تلاش میکنند، شاید هم بهتر باشد بگوییم در آرزوهایشان زندگی میکنند. هنوز این ذهنیت در جامعه ایجاد نشده است.
سختیهای امدادگری بر کسی پوشیده نیست و در نگاه اول به نظر میرسد که امدادگری بیشتر یک کار مردانه باشد. برای یک خانم جوان امدادگری کار سختی نیست؟
هر کاری سختیهای خاص خودش را دارد، اما وقتی این سختیها با چاشنی علاقه و نوعدوستی تلفیق شود، سختیها از یاد میرود و ساعات تحمل این سختی ها، شیرینی و دوست داشتنی میشود.
13سال تمام هم و غمم کاری است که روزهای سخت به آن گره خورده و تمام تلاشم این است که قدرت و محکم بودن را بیش از ظرافت به کار ببندم؛ منصفانه باید گفت که دشوار است از این همه سختجانی و مردانه بودن کار کردن ولی با همه ی این وجود علاقه ی شدیدی به این کار دارم .
به ظاهر امدادگری کاری مردانه تلقی می شود آیا این شغل برای خانم ها سخت نیست؟
کارم همیشه از زندگی روزمرهای که داشتم جدا بوده. شاید هر کس کارهای سخت و خشن ما را نگاه کند احساس کند در تمام این سال ها من روحیه مردانهای پیدا کرده ام اما هرگز اینطور نبوده؛ همیشه بحث کار از زندگی من جدا بوده و هیچ تغییری در روحیه زنانه خود حس نمی کنم. من همان اندازه که در محل کار باید سر سختانه کار کنم در خانه و وقتی دختر خانه میشوم، همان اندازه به ظرافتهای دخترانهام باز می گردم و نمی گذارم ظاهر خشن کارم روی من تاثیری داشته باشد.
اگر بار دیگر به دنیا بیایید، باز هم با هلال احمر همکاری میکنید؟
اگر یک بار دیگر به دنیا بیایم و حق زندگی داشته باشم، دوباره به عضویت هلال احمر در میآیم. این بار حتما از دوران کودکی عضویت و همکاری را آغاز خواهم کرد تا وقت بیشتری برای فعالیت داشته باشم.زیرا حرفه ی امدادگری و نجاتگری ، حرفه ای سخت اما شیرین است و باید به یاد داشته باشیم اشک های دیگران را مبدل به نگاه های پر از شادی نمودن بهترین خوشبختی هاست که جز با نجات دادن انسانی از هر حالتی امکان پذیر نیست .
سخت ترین بخش کار امدادگری چیست؟
وقتی کاور هلال احمر را به تن میکنی، دیگر خودت نیستی و باید آماده باشی برای عالی بودن، بی عیب و نقص بودن و این مقدور نیست مگر با تلاش فراوان و تقویت ذهن و جسم که برای کار امدادی حکم 2 بال پرنده را دارد زیرا نام یک سازمان محبوب و مردمی را با خودت یدک میکشی. به همین دلیل سختی در امدادرسانی به آن شکل که در اذهان وجود دارد، معنا ندارد.
در طول این مدت خوش ترین خاطه ی یک بانوی نجاتگر چه بوده است؟
نجات دادن انسانی از مرگ خوشترین و از دست دادن آنها در حوادث تلخ ترین خاطرات دوران امدادگری ماست و همیشه اعتقاد دارم که شعار هلال احمر این است که هر خانواده باید یک امدادگر داشته باشد چون زمانی فرا می رسد که این شهار برای هر خانواده ای لازم و ضروری است .
و حرف آخر یک امدادگر هلال احمر؟
آینده از آن کسانی است که به استقبالش میروند. پنیر مجانی فقط در تله موش پیدا میشود، برای موفقیت بهایش را باید بپردازیم.
انتهای پیام/