افزایش سرسام آور گرانی ها در سایه عدم نظارت مسئولان کُردستانی
گرانی از معضلات عمده و بیپایانی است که متأسفانه شهروندان کردستانی در ایام و فصول مختلف سال با آنها دست و پنجه نرم میکنند در شهرستان سنندج هر کاسب و بازاری و هر کسی که دستی در عرضه و تقاضا دارد اجناس و کالاها را آن طور که دلش میخواهد به فروش میرساند.
به گزارش خبرنگار آفتاب دل ، کنترل گرانی ، اشتغال ،کنترل تورم و....در یک کلام بهبود وضعیت معیشت مردم از جمله وعده های دولت یازدهم برای بهبود شرایط بود تا در طول مدت صد روز آنچه که روزگار مردم را تیره و تار کرده ،بهبود بخشد وگره از مشکلات مردم بگشاید اما حالا صحبت این است که بعد از گذشت حدود چندین ماه از تشکیل دولت ، وضعیت اقتصادی کشور ومردم در چه مرحله ای قرار گرفته است.
هنوز هم بالا رفتن ثانیه ای برخی از اقلام ، زندگی اقشار آسیب پذیر و کم درآمد را سخت کرده است و تحریم های ظالمانه هم بی تاثیر نبوده است.
درست است که در برخی موارد از جمله بازارمسکن و نرخ ارز،شرایط به حالت سکون درآمده ونوسانات کاذب قیمت، شوک ناشی از این تغییرات را از دست داده اما با در نظر گرفتن بازار داد و ستد بخصوص در بخش مایحتاج عمومی بارقه های امید دیده نمی شود.
گرانی از معضلات عمده و بیپایانی است که متأسفانه شهروندان کردستانی در ایام و فصول مختلف سال با آنها دست و پنجه نرم میکنند در شهرستان سنندج هر کاسب و بازاری و هر کسی که دستی در عرضه و تقاضا دارد ، اجناس و کالاها را آن طور که دلش میخواهد به فروش میرساند و متأسفانه گرانیهای سرسامآور در این شهرستان به هیچ وجه پایان پذیر نیست و هر جایی از کشورمان ارزانی بیاید در این جا گرانی وجود خواهد داشت.
در حالی این روزها گرانی مهمان سفره هر شهروند کردستانی است که تدبیر مسئولین و متولیان این بخش در استان به شدت کم رنگ شده است .
نگاهی گذرا بر بازار این حقیقت را باورپذیر کرده است که در شرایط فعلی کنترل بر روی قیمت ها به شدت و به طرز محسوسی کاهش یافته است ؛ در حالی که هیچ کس حتی حاضر به پاسخگویی به مردم بی نوا نیست.
این شرایط سبب شده روند زندگی مردم به سمتی پیش رود که موادی غذایی مانند میوه ، مرغ و گوشت و… تبدیل به مواد خوراکی ای شوند که فقط بخش جزیی از شهروندان بتوانند از آن تناول کنند و به عنوان مثال گوشت خوردن یک شهروند معمولی آنقدر تعجب برانگیز شود که می رود تا رفته رفته در حد یک سفر خانوادگی هزینه بر تلقی شود و در صورت تناول آن تا مدت ها بر سر زبان ها بچرخد!
افزایش روز افزون قیمت ها در استان کردستان و علی الخصوص مرکز استان در حالی در سکوت رسانه ای بر جان مردم می خزد که به موجب آن مردم به علت قدرت پایین خرید ناچار به حذف بسیاری از مواد غذایی مایحتاج خود از سبد غذایی خانواده شده اند که پیامد این روند تاثیرات سوء بر سلامت مردم در دراز مدت است .
ثابت ماندن درآمد ها در کنار این افزایش روز افزون قیمت ها که از ظاهر امر هم پیداست که کمترین نظارتی روی آنها انجام نمی شود باعث شده مردم با آه و افسوس به سفره های خود بنگرند و شرمنده خانواده خود باشند .
هر چند بخشی از این گرانی ها در بازار ناشی از افزایش قیمت صنایع تولیدی است اما بدلیل پایین بودن سیستم نظارتی استان توسط متولیان این بخش به عینه مشاهده می شود که فروش اجناس به مردم با قیمت های پشت بسته بندی های اجناس به هیچ عنوان تطابق ندارد ؛ مضاف بر این که در بازار میوه و تره بار به نظر می رسد که دیگر کدخدا بازاری است و مردم رعیت !
در این رهگذر اقدامات در خور توجه ای نیز توسط سازمان تعزیرات حکومتی استان انجام شده است که نه تنها بر اساس وظیفه ذاتی خود پس از اعلام شکایت توسط مرجع شاکی، شروع به رسیدگی کرده است بلکه با یک گام قانونی رو به جلو وظیفه دیگر دستگاه های مسئول نیز با رصد کردن بازار به شکل مستقیم انجام داده است که از دید مردم پنهان نمی باشد اما این اقدامات به تنهایی توان جلوگیری از میزان تخلفات فروش اجناس مورد نیاز بر سر سفره مردم تا کم کاری های گسترده انواع نمایندگی های خدمات پس از فروش را ندارد.
این در حالی است که نظارت بر افزایش قیمت ها وظیفه بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتحادیه های صنفی است که در صورت مشاهده تخلف ، گزارش ها برای بررسی و صدور رای به شعبه های تعزیرات حکومتی ارجاع می دهند حال آن که بازرسی وظیفه ذاتی تعزیرات حکومتی نیست اما دیده می شود که به خاطر رفاه حال شهروندان ، نمایندگانی از تعزیرات حکومتی به عنوان ناظر در گشت های مشترک بازرسی از واحدهای صنفی، شرکت کرده وگاهی در همان محلی که تخلف صورت گرفته مسوولان شعبه ها اقدام به صدور حکم می کنند.
یکی از شهروندان سنندجی در گفتگو با خبرنگار آفتاب دل گفت : هر ساله و در این ایام مختلف سال طرحهای نظارتی در این منطقه به اجرا در میآیند ولی به نظر میرسد این نظارتها و گاهی برخوردها کارساز نیست. هر شهروند سنندجی و رهگذر مهمان باید چند برابر قیمت پول بدهد تا جنس خود را بخرند زیرا در این شهر میوه فروشان، مرغ و ماهی فروشان، قصابان، شیرینی فروشیها، رستورانها و غیره برای خود اتحادیه و ارباب و رئیس دارند که گوش به زنگ هستند که بازارهای جهانی چگونه عرضه میکنند و آنها نیز بر اساس شاخصهای جهانی قیمتها را تعیین میکنند و این بماند که خودشان این کالاها را در سالهای قبل با قیمتهای بسیار پایین گرفتهاند.
وی گفت : گویا نباید دراین شهر به دنبال انصاف و عدالت و فرد منصف گشت چون اکثر کاسبان و بازارهای کردستان به دنبال جمع کردن مال قارون هستند و از زلزلههای 8 ریشتری هراس ندارند .
وی بیان کرد: انتظار ما از دولت این است که با متخلفان به صورت جدی برخورد کند تا گرانی و کمبود کالا نداشته باشیم.
بنابراین طرحهای نظارتی و بازرسی به صورت مستمر انجام میپذیرد و برای برقراری نظم و ایجاد تعادل در امر عرضه و تقاضا و ثبات قیمتها اجرای این طرحها ضرورت دارد
شایسته است مسئولین متولی بخش بازار با احترام به مردم فهیم استان بنگرند و دغدغه خرید مایحتاج ضروری آنها را به عنوان دغدغه خود نیز فرض کنند تا بیش از این عجز و ناتوانی بخش های گسترده مردم را در قالب خرید های روزانه آنها مشاهده نشود.
انتهای پیام/