کردستان ، شهری که نفَسش به شماره افتاده است!
گرد و خاک در کردستان دیگر میهمان نیست، ریزگردها گویا صاحبخانه شده اند و حدود چندین سال است که در این استان جاخوش کرده اند و نفس ها را بریده اند.
به گزارش خبرنگار آفتاب دل، همزمان با آغاز فصل گرما و طبق روال ده سال گذشته، موج جدیدی از ریزگردهای عربی در حالی به سوی کشور روانه شده است که براساس پیشبینیهای هواشناسی تا آخر هفته استان کردستان را همچنان فرامیگیرد و اکنون نیز هوای کردستان در حد ناسالم است .
گرد و خاک در کردستان ، دیگر میهمان نیست. ریزگردها گویا صاحبخانه شده اند. حدود 10 سال است که در این استان جاخوش کرده اند و نفس ها را بریده اند.
روزگاری نه چندان دور سنندج و دیگر شهرهای کردستان به لحاظ جاذبه های طبیعی و هوای زیبا و مساعد مردم طبیعت دوست را به سوی خود می کشاند و این درحالیست که در دهه اخیر این وضعیت به خاطره ای دور تبدیل شده است و خود مردم این محل نیز در حسرت دیدن آب و هوای پاک هستند.
وجود کوه های سربه فلک کشیده و جنگل ها و مراتع بسیار غنی، استان کردستان را به یکی از استان ها و مناطق خوش آب و هوای کشور تبدیل کرده بود ولی متاسفانه طی پنج سال اخیر و با ورود پدیده ای نوظهور به نام ریزگردهای عربی آلودگی هوا در این استان بسیار زیاد شده است و البته نکته نگران کننده تر، افزایش روند رو به رشد این پدیده خطرناک است.
ورود ریزگردهای عربی که ابتدا استان های جنوبی و سپس غربی و حتی مرکز کشور را در بر گرفت، به مهمان ثابتی برای مردم استان کردستان تبدیل شده است که متاسفانه به دلیل عدم توجه جدی مسوولان، این موضوع به مسئله ای عادی تبدیل شده و کسی دیگر از وضعیت های هشدار دهنده سراغی نمی گیرد.
این روزها استان کردستان ناخواسته میزبان این مهمان ناخوانده و خطرناک است و طی هفته گذشته روزهای ناسالمی را پشت سر گذاشته است .
ریزگردها نه تنها مردمان کردستان را از آسمانی صاف محروم کرده بلکه سلامت جسمانی را نیز با مشکلات و مخاطرات جدی مواجه کرده است که از آن جمله می توان به خارش، اشک ریزش، سوزش در گلو و بینی و چشم عوارض کوتاه مدت ریزگردها بر دستگاه تنفسی فوقانی اشاره کرد که گاهی باعث تحریک مخاط دستگاه تنفسی تحتانی و ایجاد سرفه و تنگی نفس هم می شود.
شهروندان غرب کشور دیگر به جای استفاده از هوای سالم منطقه خوش نام روزگاران گذشته خود از ماسک استفاده می کنند و از فعالیت های بدنی سنگین در هوای آزاد خودداری می کنند و هنگام هشدارهای هواشناسی خانه نشین می شوند.
ریزگردها سالیان سال است که مهمان ناخوانده شهرهای مرزی کشورمان هستند و زندگی را برای مردمان این منطقه مختل کردهاند و اینک با حدس و گمان درباره آغشته بودن ریزگردها به اورانیوم همراه شده است.
به عقیده کارشناسان، منشأ 95 درصد از ریزگردهایی که در ایام بهار و تابستان در کشور مشاهده میشود، کشورهایی مانند ترکیه، سوریه، عراق و عربستان است که با رها کردن بیابانهای خود، احداث سد روی رودخانههای دجله و فرات و منحرف کردن مسیر این رودخانه در کنار پدیده خشکسالی در سالهای اخیر عامل ایجادکننده ریزگردها بوده و هستند.از آنجا که جهت حرکت ریزگردهای تولید شده در این کشورها تقریبا به سوی ایران است، کشور ما تنها کشور متضرر در این زمینه است که بار آثار مخرب ریزگردها را تقریبا به تنهایی به دوش میکشد.
البته طی چندسال گذشته توافقهایی با کشورهای همسایه از جمله عراق برای رفع این معضل از طریق مالچپاشی و درختکاری صورت گرفت که متاسفانه هیچکدام از این کشورها به این تعهدات پایبند نبودهو اعتباری را برای رفع این مشکل اختصاص ندادهاند.
هفته نفس تنگی کردستانی ها
کارشناس هواشناسی اداره کل هواشناسی کردستان گفت: از روز سه شنبه تا پایان هفته جاری گرد و غبار کردستان را فرا می گیرد.
به گزارش آفتاب دل، بهرام چاره خواه اظهارکرد: امروز موج ضعیفی از هوای ناپایدار از آسمان استان عبور می کند که موجب افزایش ابر و وزش باد در سطح استان خواهد شد.
وی افزود: تا پایان امروز(شنبه) 80 درصد از آلودگی هوا کاسته شده و روز یکشنبه نیز غبار رقیق پیش بینی می شود.
کارشناس هواشناسی اداره کل هواشناسی کردستان عنوان کرد: از یکشنبه تا پایان روز سه شنبه هوای استان پایدار بوده و پدیده چشمگیری در وضعیت هوای استان رخ نخواهد داد.
وی خاطرنشان کرد: از روز سه شنبه تا پایان هفته، با ورود مجدد گرد و غبار به استان از کشور عراق، هوای استان بار دیگر در سطح وسیع آلوده می شود.
چاره خواه در پایان یادآور شد: در هفته جاری بارندگی برای استان پیش بینی نمی شود.
امیدواریم عملا اقدام موثر و مفیدی از سوی دستگاههای متولی برای جلوگیری از شدت گرفتن این مسئله صورت بگیرد.
انتهای پیام/