غبار فراموشی بر تار و پود لباس های محلی
یکی از اصلیترین دلایل گسترش تغییرات پوششی در کردستان را باید در تلاش شبانهروزی شبکههای ماهوارهای جستوجو کنیم که به شدت در پی ترویج سبک زندگی غربی هستند .
به گزارش خبرنگار آفتاب دل، در گذشته زنان کردستان با لباس های زیبا و پوشش کامل جز زیباترین زنان ایرانی محسوب می شدند ولی متأسفانه چند سالی است که الگوگیری این لباس ها از مدل های ماهواره ای رو به رشد است .
در جامعه جوانی مثل ایران، انتخاب نوع پوشش و سبک آرایش، بی تاثیر از برنامه های ماهواره نیست با نگاهی کوتاه به این مساله متوجه می شویم که نفوذ فرهنگ غرب آرام آرام وارد کلیه اندامهای درخت کهنسال فرهنگ ایران و مخصوصا کردستان که از اقوام اصیل و فرهنگی ایران است می شود وخود را بسرعت ناباورانه ای به عنوان بخشی از فرهنگ جامعه به جوانان عرضه می کند.در چنین شرایطی، مدیران فرهنگی جامعه باید حرکت خلاقانه و آگاهانه ای را برای کاهش اثرات منفی برنامه های شبکه های ماهواره آغاز کنند.
دشمن در حال تدارک یک جنگ تمام عیار فرهنگی و یک شبیخون فرهنگی است در بُعد فرهنگی نیز دشمن هر چه که توان داشته سرمایه گذاری کرده است تا شبکه های ماهواره با تهی کردن جامعه از درون اسباب از هم پاشیدگی جمهوری اسلامی که متکی بر مردم مسلمان می باشد را فراهم آورد. دشمنان خیلی خوب فهمیده اند که مردمان و عشایر مرز نشین نگهبانان و پاسداران مرزها می باشندکه تنها راه به چالش کشیدن جمهوری اسلامی و ملتهب کردن مرزها، دور کردن مردم منطقه از اسلام و آموزه ها و و ارزش های نظام مقدس جمهوری اسلامی می باشد.
در حقیقت لباس کردی فرهنگ ،اصالت، افتخارو شناسنامه ای است که هر شخصی در حد توان خود وظیفه دارد برای حفظ و ارتقاء فرهنگش تلاش کند و در حفاظت از آن در برابر تهدیدات نابود کننده فرهنگ حفاظت نماید.
یکی از مواردی که تاثیری شگرف و قابل توجه بر حفظ یا نابودی یک فرهنگ دارد لباس های محلی است و فرهنگ کردی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
یکی از اصلی ترین دلایل گسترش تغییرات پوششی در کردستان را باید در تلاش شبانه روزی شبکه های ماهواره ای جست و جو کنیم که به شدت در پی ترویج سبک زندگی غربی هستند که در آن تلاش برای القای فرهنگ خود بر سایر جوامع است.
در سال های اخیر با کاهش تمایل خیلی از جوانان در مورد استفاده از لباس های کردی مواجه شده ایم و این امر مخاطراتی جدی را برای از بین رفتن فرهنگ و سنت های اصیل کردی بوجود آورده است که نیاز به ایجاد آگاهی های لازم و چاره اندیشی دارد.
لباس کردی از زیباترین نوع پوشاک ایرانی است و این زیبایی در پوشاک زنان این منطقه از تجلی بیش تری برخوردار است.
اما هم اکنون لباس های کردی زنانه و مردانه شهرهای کردستان به جای خودنمایی برتن آدم های شهر به ویترین تعداد محدودی از مغازه ها کوچ کرده و جای آن ها را لباس هایی پر کرده است که هیچ تناسبی با فرهنگ و سابقه تاریخی کردستان ندارد و متأسفانه امروزه کمتر خبری از تنوع رنگ لباس زنان و دختران کرد در معابر شهرها وجود دارد هر چند در گذشته مناطق کردنشین را به نوع پوشش و لباس های محلی می شناختند و همواره یکی از دلایل حضور مردم سایر استان های کشور در این مناطق ایران نوع پوشش خاص و محلی آن بود.
اگر سری به خیاطی های دوخت لباس زنانه بزنیم خواهیم دید که عمده سفارشهای آنان دوخت لباسهایی با فرم خرم خاتون ، ماهواره ای ، سیدرلا، عروسکی و... است که در حقیقت لباس کردی را مبدل به نمایشگاهی از لباس ترکی آنهم از نوع تاریخی آن کرده است و جالب تر اینجاست که این الگوها در تاریخ به بدنامی مشهورند.
یکی از بانوان خیاط محلی در گفتگو با آفتاب دل می گوید : شش سال است که به کار دوخت و دوز زنانه مشغول هستم و در سالهای اخیر ازانجاکه طرح ومدل ها با پوشش اسلامی منافات زیادی دارد و من این گونه سفارشات را قبول نمیکنم درآمد چندانی ندارم.
وی می افزاید: با توجه به گرایش اکثر خانم ها به مدل های غربی وترکیب ان با لباس محلی سفارش دوخت این گونه مدلها که خیلی هم زیاد شده است و به نظر بنده قسمت عمده گرایش به این مدلها به سهل انگاری خانواده ها و سطح فکری و فرهنگی دینی خانواده ها بر میگردد و ضعف فرهنگی و اعتقادات دینی امروزه بیشترین آسیب را اول به کم رنگ شدن حجاب و دین و اخلاق اسلامی و بعد از آن به فرهنگ غنی بومی و محلی وارد می نماید.
الگوبرداری پاره ای دختران و زنان سطحی نگر از مدلهای آرایش سر و صورت و غیره و ذلک در ماهواره نیز امروز یکی دیگر از معضلاتی است که در این خصوص نیز ظاهرا قرار است با افرادی که با لباسهای نامناسب و آرایش های ماهواره ای ، در سطح خیابان ها و پیاده روها ظاهر می شوند.
با گذری ساده بر فرهنگ استان می توان دید که فرهنگ و سنن مردم در حال تغییر است و مسائل و دغدغه های جدیدی، بویژه در بین جوانان بوجود آمده است که نمونه های انرا می توان درمراسم های جشن و عروسی و همچنین در نحوه لباس پوشیدن جوانان مشاهده کرد و این امر نیازمند پاره اندیشی و دلسوزی مناسب از سوی مسئولین امر فرهنگ و انجمنها و فعالان فرهنگی در سطح شهرستان را می طلبد.
انتهای پیام/