بانوان کردستانی، در گیرودار کمبود امکانات ورزشی
در این میان بانوان ورزشکار کردستانی با وجود اینکه موفقیتهای بسیاری را در عرصههای کشوری و بینالمللی کسب کردهاند، هنوز با مشکلاتی دست به گریبان هستند که رفع آنها نیازمند همت مسئولان است.
به گزارش آفتاب دل، ورزش بانوان استان با بهرهمندی از ظرفیتهای مناسب از جمله شرایط آب و هوایی و جغرافیایی و وجود استعدادهای بالقوه بسیاری در میان جوانان این استان، توانسته است موفقیتهای بسیاری کسب کند. اکنون ورزش استان، بهویژه در حوزه بانوان نیازمند ساماندهی است تا بتوان استان را در این بخش، در جایگاه اصلی خود قرار داد.
در چند دهه گذشته برای توسعه و پیشرفت ورزش استان طرحهای مناسبی اجرا شده است که از جمله آن میتوان به واگذاری سالنها و باشگاههای ورزشی استان به بخش خصوصی اشاره کرد. با اجرای اینگونه طرحها درآمد پایداری برای ورزش و جوانان ایجاد شده است، اما با واگذاری سالنهای ورزشی به بخش خصوصی، مشکل ورزش بانوان هنوز با مشکلاتی مواجه است.
کمبود امکانات و مکانهای ورزشی سبب شده است بسیاری از بانوان استان کمتر به ورزش رغبت نشان دهند. این موضوع از موانع اساسی در ورزش بانوان کردستانی است که مسئولان مربوط باید بیش از گذشته به آن توجه کنند تا فضای مناسب برای فعالیتهای ورزشی این قشر آماده شود.
با حضور بخش خصوصی، تا حدودی مشکلات ورزش استان کاهش یافت، اما واگذاری سالنهای ورزشی به بخش خصوصی با وجود مزایایی که دارد، معایبی نیز به همراه دارد. مانند اینکه با وجود امکاناتی که دراختیار آن سالنهاست، ورودیه و اجاره بالایی دارند. باتوجه به شرایط نامساعد اقتصادی در استان، بسیاری از بانوان کردستانی توانایی پرداخت چنین شهریههایی را ندارند.
این موضوع درحالی است که اگر مسئولان این امکانات را به باشگاههای دولتی بدهند بانوان بیشتر به ورزش رو میآورند. اکنون بیشتر سالنهای ورزشی موجود در استان با کمبود امکانات و زیرساختهای خدماتی مواجهند. حتی بعضی از این سالنها ازرخت آویز مناسب نیز برخوردار نیستند.
شهرداریهای استان درسالهای اخیر در بیشتر پارکهای عمومی مکانهایی برای ورزشهای همگانی ایجاد کردهاند که در نوع خودکاری بسیار ارزشمندی است، اما به نظر میرسد هیأت ورزشهای همگانی فعالیت چشمگیری برای تشویق شهروندان و بهویژه بانوان به ورزش کردن انجام نداده است. مسئولان مربوط باید برای آموزش بیشتر شهروندان و نهادینه کردن عادت به ورزش همگانی در میان مردم بیشتر تلاش کنند. مسئولان میتوانند چنین طرحهایی را در همه پارکها و فضاهای سبز اجرا کنند تا مردم در کنارهم به ورزش کردن بپردازند.
مشکل دیگری که در ورزش بانوان استان وجود دارد، مربوط به استخرهاست. بانوانی که میخواهند به ورزشهای آبی بپردازند، به دلیل کمبود امکانات و تعداد کم سئانس استخرها با مشکلات عدیدهای در این زمینه مواجهند.
مشکل دیگر این است که اکنون در استخرهای استان و بهویژه در سنندج به دلیل تراکم ورزشکاران، کمتر به اموربهداشتی توجه میشود. آب استخر باید حداقل ماهی 3بار عوض شود، نه اینکه فقط به آن کلر اضافه کنند، زیرا این مواد شیمیایی بیماریهای پوستی و مانند آن به همراه دارد. مسئولان مربوط باید به وضع بهداشتی استخرهای استان رسیدگی کنند تا شهروندان و بهویژه بانوان رغبت بیشتری برای پرداختن به ورزشهای آبی داشته باشند.
با این اوصاف ساماندهی ورزش بانوان استان نیازمند عزم جدی همه مسئولان مربوط است. اگرچه سال جاری روزهای پایانی خود را سپری میکند، اما باید برای سال آینده برنامههای مدونی برای پویایی ورزش بانوان استان داشته باشیم.
یادداشت از سوما کشاورز- فعال اجتماعی