توزیع و مصرف مکملهای ورزشی غیرمجازتهدیدی جدی برای سلامت جوانان س
در هرخیابان و کوچه ای در سنندج مشاهده می شود که سالن های بدنسازی و آمادگی جسمانی در کنار یکدیگر وجود دارند و هر روزه شاهد رشد قارچ گونه ی آن ها هستیم که محل رفت و آمد جوانان برای روئین تن شدن هستند، اما متاسفانه بعضاً اقداماتی در این سالن ها صورت می گیرد که خارج از عرف است.
به گزارش خبرنگار آفتاب دل، تب بدنسازی بین جوانان سنندجی بالاست که علل و عوامل خاص خود را دارد در این بین مسئله استفاده جوانان از داروهای نیروزا به ویژه انواع غیرمجاز آن بسیار شایع است.
در دنیای مدرن امروز تناسب اندام و توجه به زیبایی ظاهری یکی از شاخصه های اصلی و معیار جوانان برای حضور در اجتماع است به گونه ای که باشگاه های بدنسازی و سالن های فیتنس بسیار در بورس هستند.
عرض اندام کردن برخی جوانان با پوشیدن لباسهای تنگ که بیشتر اندام آنان را نشان دهد به خصوص در طول یک دهه اخیر با برگزاری مسابقات قویترین مردان بسیار در جامعه گسترش یافته است و برخی از جوانان که می خواهند همچون الگوهای غلطی باشند که برای خود گرفته اند نا آگاهانه به هر در و پیکری می زنند .
امروزه برخی از باشگاه های ورزشی به محل خرید و فروش داروهای مختلف لاغری و چاقی تبدیل شده است و متأسفانه جوانانی که به افزایش یا کاهش وزن و تناسب اندام در مدت کوتاه تری تمایل دارند، فریب تبلیغات فروشندگانی را می خورند که به طور غیر قانونی و بدون مجوز به فروش این نوع داروها اقدام می کنند.
جالب اینجاست که این روزها برخی از این باشگاهها با گرفتن شهریههای سرسامآور و تبلیغات دروغین در گوشهوکنار شهر رسم و آوازهای بههم زدهاند.
یکی از محلهای فروش داروهای نیروزای غیرمجاز خود باشگاههای پرورش اندام است. علت آن هم شاید این باشد که عملکرد باشگاههای پرورش اندام به تدریج از تیررس نظارتها خارج شده است تا به آنجا که در این مراکز تحت عناوین مختلف داروها و مکملهای غذایی و ورزشی که عمدتاً به صورت غیرمجاز و قاچاق و بدون هیچ گونه نظارت بهداشتی وارد کشور میشوند در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرد بی آنکه به عوارض آنها توجهی شود.
خبرهایی که از گوشه و کنار شنیده می شود نشان می دهد تنها چیزی که در این سالن ها مدنظر قرار نمی گیرد انجام فعالیت های آمادگی جسمانی و فیتنس برای سلامتی جسمانی است
سری به میان این باشگاه ها زدیم و نظرات جوانان و نوجوانان را در این باره جویا شدیم که در ادامه می خوانید؟
جلال رحیمی که 10 سال است عضو ثابت سالن های ورزشی است،در گفتگو با خبرنگارما گفت: سال های گذشته مراجعه کنندگان به سالن های ورزشی با انرژی، شادابی و نشاط خاصی به انجام فعالیت های ورزشی می پرداختند، اما امروزه برخی افراد تمایل دارند با مصرف داروها و استفاده از دستگاه ها به وزن ایده آل خود دست یابند.
وی افزود:مصرف خودسرانه این نوع مکمل ها گاهی عوارض جبران ناپذیری روی کبد، کلیه ها و سیستم هورمونی ایجاد می کندکه متأسفانه بیشتر نوجوانان و جوانان از ان اطلاعی ندارند..
محمد جلیلی یکی از جوانانی است که تجربه ی تلخ و دل پری از رد و بدل شدن داروهای غیرمجاز و مکمل های تقلبی عرضه شده در این باشگاه ها دارد و می گوید: اگر کسی بدنسازی را به طور طبیعی کار کنه بدنش حتی بعد از چند سال هم اگر ورزش نکند همان طور طبیعی باقی میماند .
زانا میر باقری نوجوان 18 ساله ای است که می گوید قصدم از آمدن به باشگاه لاغر شدن بود گفت : در ابتدا که به باشگاه امدم خبری از هیچی نبود، ولی متأسفانه بعد از مدتی که گذشت می شنیدم در این میان تکه کلامهایی مانند اینکه «میخواهی آرنولد بشی» شنیده می شود.
وی ادامه داد: در محیطهای ورزشی پرورش اندام و حتی کوچه و خیابان این کلمه بسیار شنیده میشود.
یکی دیگر از نوجوانان افزود: قشر نوجوان به دلیل پرورش اندام خوش هیکل و یا در بعد ورزش قهرمانی برای کسب مدال های گوناگون در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به مصرف انواع هورمون های استروئیدی و مواد کمک تغذیه غیرعادی آن مبادرت می کنند.
سینا کاکه خانی یاد آورشد: مصرف مواد نیرو زا و به عبارتی دوپینگ عوارض ناخوشایندی برای ورزشکاران دارد و عوارض آن طی سال های آتی مشخص می شود ولی گویا نظارتی دقیق بر این باشگاه های ورزشی سطح شهر نمی شود چون به طور مخفیانه مشغول خرید و فروش انواع داروها و قرص های نیروزا هستند.
یکی دیگر از جوانان اظهار کرد: متاسفانه آگاهسازی و اطلاع رسانی های لازم در ارتباط با مصرف بی رویه و خود سرانه مواد نیروزا آنگونه که باید و شاید توسط رسانه های جمعی انجام نگرفته است و در این خصوص فرهنگ سازی های لازم می تواند عوارض ناشی از آن را در بین قشر جوان به حداقل کاهش دهد.
دلیر امیری اضافه کرد: تنها کلمه ای که به طور مستمر از رسانه ها می شنویم این است که در صورت مشاهده عرصه و توزیع هرگونه مواد نیروزا مجاز و غیرمجاز در باشگاه ها و مکان های ورزشی باشگاه پلمب و جهت برخورد قانونی به دادستانی معرفی می شوند و جوانان ما با عوارض مصرف این داروها آگاهی ندارند و فقط به این دلیل که خوش هیکل و خوش اندام شوند به مصرف آن می پردازند و از آینده ی مصرف این داروها و مکمل ها و قرص ها بی خبرند.
صباح از جوانان دیگری که در باشگاه پرورش اندام به طور مرتب و منظم در حال تمرین بود در گفتگو با خبرنگار ما گفت: زمانی که برای ثبت نام به باشگاه امدم گفتند ما دکتر داریم و از این بحث های الکی، ولی الان حدود 8 ماهی است که به باشگاه میام ولی تنها چیزی که تا حالا ندیده ام دکتر است.
وی ادامه داد: در این باشگاه ها که هر جا نگاه می کنی گذاشتند یک مربی دارند که هم مربیگری می کند و هم دکتری. و انواع قرص ها و دارو ها و آمپول ها مثل نقل و نبات وجود دارد من نمی دانم واقعاً آیا عملاً نظارتی بر این باشگاه ها می شود یا نه.
انتهای پیام/