نگاهی گذرا به درد و رنج های تمام نشدنی مناطق محروم سنندج
به گزارش خبرنگار آفتاب دل، بنای کار دولت خدمت به مردم است و فرقی نمی کند که این مردم در چه مناطقی هستند، باید بر مناطق بالا شهر، پایین شهر، روستاها، شهرها و همه و همه با یک نگاه نگریسته شود هر چند رسیدگی به مناطق محروم باید در اولویت باشند اما گویا این روزها گلایه های مردم نشان از ناآشنا نبودن مسئولان با حال و روز محله ها و مناطقی است که کمترین رسیدگی در آن وجود دارد.
محله فرجه تنها نمونه کوچکی از مناطق محروم سنندج است که بارها و بارها در رسانه ها منعکس شده است اما گویا مسئولان قدمی در وضعیت بهتر این مناطق بر نمی دارند به طوری که صدای مردم این مناطق را در آورده است.
وقتی حرف مناطق محروم شهر سنندج به میان می آید یاد وعده و وعیدهای مسئولین می افتیم مسئولین و شوراهایی که تا قبل از رسیدن به پست و مقامشان به مردم وعده و وعید می دهند اما همین که به جایگاه مورد نظرشان می رسند نه تنها مردم بلکه تمام حرف های خودشان را نیز فراموش می کنند و از یاد می برند که بعد از لطف خدا همین مردم بودند که آنها را به این جایگاه و مقام رساندند.
کم نیستند مناطقی از سنندج که حتی نمی توان از لحاظ امکانات و رفاه آنها را با روستاهای دور افتاده هم مقایسه کرد مناطقی از شهر سنندج که از کمترین امکانات برخوردارند به فراموشی سپرده شده اند .
از نقاط محروم شهر سنندج می توان به کوچه و خیابان های نایسر ، گریزه ، فرجه ، عباس آباد ، قشلاق و ... اشاره کرد که وقتی وارد این کوچه و مناطق می شویم احساس می کنیم که در روستا هستیم و از هیچ امکاناتی برخوردار نیست و بی بهره است .
این مناطق از ابتدایی ترین خدمات هم برخوردار نیستند
وقتی پای درد و دل های مردم منطقه نایسر نشستیم یکی از اهالی به نمایندگی از همه شروع به حرف زدن کرد؛ کم نیستند مناطقی درسنندج که حتی نمی توان از لحاظ امکانات آنها را با دوردست ترین روستاها مقایسه کرد،مناطقی که فراموش شده اند و از ابتدایی ترین خدمات برخوردار نیستند.
اگر راستش را بخواهید مسئولین ما را از یاد برده اند. از هر لحاظ که بگویید مشکل داریم؛از نظر آب رسانی با کمبود شدید آب روبرو هستیم وکفاف این منطقه را نمی کند ،بوی بد فاضلاب زندگی مان را مختل کرده است.
وی گفت: بی توجهی به نقش مردم مناطق محروم در برنامه های توسعه باعث تشدید شکاف طبقاتی بین مردم و در نتیجه افزایش نارضایتیهای عمومی می شود.
یکی از اهالی گریزه شروع به صحبت کردن کرد و گفت : گریزه یک منطقه ی تازه ساخت است و چندین سال است که ما در این جا دچار وضعیت بد آب آشامیدنی هستیم و وضعیت کوچه و خیابان های آن بسیار نامناسب است و فکر می کنیم که هیج اراده ی از طرف مسئولین برای رفع مشکلات این مناطق وجود ندارد.
وی گفت : آقای نمایندگان مجلس پیش از انتخابات به این محلات آمدند و قول دادند که به وضعیت اینجا سرو سامانی دهند اما متأسفلانه وقتی به نمایندگی رسیدند حاضر به پاسخگویی نبودند آنها طوری خود را نشان می دهند و تلاش های خود را به گونه ای سازماندهی می کنند که خود را در ابتدا به مناطق محروم و مردم عادی نشان دهند و سخنرانی های انتخاباتیشان نیز گویای تلاش وعده و وعیدهایشان است اما براستی اگر از مسئولان بپرسیم که حاضرند در چنین مناطقی زندگی کنند مناطقی که از نظر امکانات بسیار ناچیزند حاضرند !؟؟؟
هر چند در سالهای ابتدایی توجه چندانی به توسعه همه جانبه و مناطق دور افتاده نمی شد؛ اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل پشتوانه ایدئولوژیک انقلاب در بسط عدالت اجتماعی که از شعارهاو آرمان های اساسی انقلاب بود و تأکیدات ویژه مسئولان جمهوری اسلامی بر آن، تلاش برای محرومیت زدایی و توسعه مناطق محروم و دورافتاده کشور در دستور کار نظام نوپای جمهوری اسلامی قرار گرفت ولی متأسفانه هستند مناطقی که از هر لحاظ محرومیت در آنجا بیداد می کند و گویا از نگاه مسئولین به راه فراموشی سپرده شده است.
یکی دیگر از شهروندان اظهار کرد: نزدیک به سه سال است که قرار است این منطقه آسفالت شود ،بنده خود شاهد بوده ام که در روستاهای دور دست تمام کوچه های آن آسفالت و یا سنگ فرش شده اندو از این نعمت بهره مند هستند اما در اینجا همچنان این مشکلات ادامه دار است.
آری یکی از مهمترین دغدغه ها و ابراز نگرانی های بسیار در مورد سنندج وضعیت نابهنجار مناطق محروم دراین شهر است عدم رسیدگی به مناطق حاشیه ای به بزرگترین معضل در دهه اخیر تبدیل شده است.
این امر هشدار جدی به برنامه ریزان و مسئولان امر را در پی دارد که برای حل این موضوع و از بین بردن این بی عدالتی عریان فکری جدی بکنند.چرا که تداوم این روند می تواند باعث ناامنی و سوء استفاده دشمنان نظام شود.
رسیدگی به مناطق محروم و مستضعف اولویت برنامههایم خواهد بود
زهرا آوجیان رئیس شورای اسلامی استان کردستان در گفتگو با خبرنگار آفتاب دل اظهار کرد: در حال حاضررسیدگی به مناطق محروم و رفع مشکلات مردم ساکن این نقاط باید در عمل دیده شود و دادن شعار مشکلی را مرتفع نخواهد کرد.
وی گفت: رسیدگی به مناطق محروم و مستضعف اولویت برنامه های شهرداری و اعضای شورای شهر است وتمام توان وظرفیت های خود در رسیدگی به مناطق محروم به کار خواهیم بست.
وی در ادامه افزود: کوچه ها و خیابانهای کانی کوزله و عباس آباد سنندج با اینکه دارای شیب های عمودی هستند اما خوشبختانه در حال آسفالت کردن می باشند هر چند کاری سخت و هزینه بردار است اما با توجه به کمبود اعتبار هم سعی کرده ایم که آسفالت مناطق محروم همچنان در دستور کار قرار گیرد .
رئیس شورای اسلامی کردستان خاطر نشان کرد: در سالهای گذشته بحث خودیاری مردم در مناطق محروم 50 درصد بوده است در حالی که به دلیل محروم بودن این مناطق آن را به 10 درصد کاهش داده ایم تا بتوانیم مشکلات انها را رفع نماییم .
وی با بیان اینکه بیش از نیمی از اعتبار اختصاصی به شهرداری را صرف مناطق محروم کرده ایم تصریح کرد: با اعتبارات و بودجه ای که به این مناطق تخصیص داده ایم امیدواریم بعد از آسفالت کوچه ها و خیابان های کانی کوزله بتوانیم محلات محروم شهر را ساماندهی نماییم .
رشد سریع و بیرحمانه فقر، زنگ خطر را برای مسئولان به صدا درآورده است و به همه شهروندان هشدار جدی می دهد که روزبه روز بیشتر در فاجعه خاموش محرومیت فرو می رویم و از عواقب اجتماعی و امنیتی آن غافلیم و نباید هرگز این مسئله بسیار مهم را از نظر دور کنیم که امنیت سیاسی در گرو امنیت اجتماعی است؛ از این رو مطالعه همه جانبه این پدیده ضرورتی اجتناب ناپذیر برای همه مسئولان شهری بخصوص اعضای منتخب شورای جدیدمحسوب می شود.
انتهای پیام/